20 Şubat 2016 Cumartesi

Makale Yazarak Para Kazanmak

En popüler ve benimde çok ekmek yediğim yöntem ile başlamak istiyorum. Makale yazarak para kazanmak İnternet aleminde en çok rastladığımız konuların başında geliyor. Bu kadar popüler bir yöntem olmasından dolayı da ücretler bir hayli düşebiliyor. Bu durumun sebebi piyasada bolca makale yazarının bulunmasından kaynaklanıyor. Aslında bu yazarların çoğu hayatında yazı yazmayan, imla kurallarından bir haber, üç beş kuruş kazanmak isteyen kişilerden oluşuyor. Bu noktada ben size bu kuru kalabalığın önüne geçerek piyasada yüksek ücretlere nasıl ulaşabileceğinizi anlatacağım.

1)YAZI YAZMAYI ÖĞRENİN
  Makale yazarak para kazanmak için yazı yazma tecrübeniz ve imla bilginizin olması gerekir. Bu işte baştan savma yazılarla tutunmanız mümkün değildir. Hayatınızda yazı yazmadıysanız bile bu sayfayı kapatıp hemen pes etmeyin. Çünkü yazı yazmak kısa sürede öğrenilebilir ve geliştirilebilir bir şeydir. Eğer sizde tecrübesiz bir yazarsanız, ilk önce İnternette kolayca bulunulabilir düşük ücretle makale yazarlığı yapmanızı öneriyorum. Bende ilk başta 100 kelimesi 1 TL gibi ücretlere yazarlık yaptım. Maddi olarak büyük katkılar sağlamasa da inanın yazımı geliştirmem de etkili oldu.

2)KENDİNİZE ÖZGÜ BİR ÜSLUBUNUZ OLSUN
  Bu piyasa da ön plana çıkmanın en önemli etkenlerinden biri de özgün yazılar yazmaktır. Fikir olması için yazacağınız konularla ilgili makalelere göz atabilirsiniz. Fakat yazılarınızı kopyala-yapıştır edasıyla yazarsanız bu alanda ön plana çıkmanız bir hayli zorlaşır. Kendinize has dikkat çekici bir üslup yaratabilirseniz çok avantajlı bir konuma gelirsiniz.

3)ÇOK FAZLA OKUYUN
  İlk iki madde de tamamen başarı sağlayabilirseniz yolun en zor bölümünü geride bırakmışsınız demektir. Bu maddeler göze kolay gibi gözükse de oturması zor konulardır. Dikkat çekici üsluba sahip iyi bir yazarsanız yine de iş tamamen bitti diyemeyiz. İyi yazmanın dışında iyi bir okuyucu da olmanız gerekir. Çünkü makale yazmanın önemli bir amacı da savunduğunuz fikri karşı tarafa aşılayabilmek tir. Bu yüzden iyi derecede yorum gücü kazanmanız gerekir.

4)İŞ BULACAĞINIZ YERLER
  İlk üç maddeyi tamamen anladıysak ve gerçekleştirebiliyorsak artık işe başlayabiliriz. İlk madde de belirttiğim gibi arama motorundan kolayca bulabileceğimiz makale yazarak para kazanmak başlıklarıyla iş bulabilir ve tecrübe kazanabiliriz. Artık iyi derece de yazabiliyorum ve bu işi kıvıra biliyorum diyebiliyorsanız yeni adresiniz kariyer ve iş siteleridir. Bu sitelerde daha nitelikli yazarlar arandığı için ücret konusunda da daha tatmin edici imkanlar sunuyor.


  İnternet'te makale yazarak para kazanmak konusu bloğun tek konusu değildir. Para kazanabileceğiniz farklı yöntemler de paylaşacağım. Hatta bu konu üzerinde farklı teknikler de paylaşma planım var. Emin olun farklı ilgilere, yeteneklere sahip kardeşlerim için de iş fikirleri sunacağım.

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sade TürkçeBlogger·Teması Temanın Tasarımcısı